Grønlievillaen – autentisk jugendvilla ved elva

Se Finn-annonse her

Velkommen til Grønlievillaen - visning 30. mai kl.17 -18

Grønlievillaen er en perle av en villaeiendom med flott beliggenhet i Hønefoss sentrum. Boligen er oppført i jugendstil og ligger på en flat, eiet tomt på 1293 m² opparbeidet med asfaltdekke i gårdsplass og hage med plen og beplantning. Er du interessert i å kjøpe Hønefoss´ kanskje flotteste villa? Velkommen til visning!

Påmelding til visning gjøres via Finn-annonsen.

Historien om Grønlievillaen

I 1904 bygget bankbokholder Emil Haug sin ikoniske villa tett på Storelva i Hønefoss. Villaen ble bygget i den tidstypiske jugendstilen med mansardtak og karnapper, karaktergivende trekk som gjør at villaen fortsatt skiller seg ut den dag i dag. Interiørdetaljer som krysspostvinduer med småruter i øverste fag, fyllingsdører med rifflede eller glatte speil, dekorative utskjæringer og små gangvinduer med farget glass og blomstermotiver gjør stilen komplett.
I 1948 fikk Grønlievillaen sin tredje eier, og sitt navn, da den ble kjøpt av kjøpmann Martin Oddvar Grønlie. Villaen var i Grønliefamilens eie helt til Tronrud Eiendom kjøpte den i 1997. Grønlievillaen ble benyttet av en gallerieier frem til 2019, og er godt tatt vare på.
Grønlievillaen er et ikon på Hønefoss og boligen er listeført av Ringerike Kommune som «høy verneverdi», noe som betyr at eksteriøret har høy verneverdi. Dette betyr ikke at den er fredet, men at særlig eksteriøret må ivaretas  for ettertiden.

Beliggenhet

Boligen ligger sørvendt, med gode solforhold og utsikt mot storelva, Kvernbergsund og Ringerike Rådhus. Usjenert og opparbeidet hage mot sør. 
Boligen ligger svært sentralt til med gangavstand til “alt” Hønefoss har å by på. Innenfor 5 minutters gange finner du Schjongslunden og Petersøya, sentrums rekreasjonsområder, som også huser AKA Arena, Hønefoss Arena, friidrettsbane m.m og bystrand. Noen hundre meter fra boligen finner du også Søndre Torv med kaféer og sentrumsbutikker, Kuben kjøpesenter med ca. 60 butikker og Sentrumstorget med Ringerike bibliotek og Hønefoss Kino. Turstien Elvelangs, som går gjennom Hønefoss fra sør til nord går også like utenfor døren.

 

Kontakt

Grønlievillaen

Meld din interesse